I to je objava za javnost?!

Kako se novinarstvom bavim više godina navikao sam na razne vrste poziva, pošte i mailova koje medijima upućuju odgovarajuće službe raznih firmi… Od slanja (i saopštavanja) prostih obaveštenja o novostima koje dotična kompanija priprema, preko gomile nesortiranih fotografija u desetak do dvadeset mailova (svaki veličine po 10ak megabajta) pa do protesta zbog propusta učinjenih u časopisu u kojem u tom trenutku radim… Iako sam navikao na sve to, određeni deo mi u potpunosti ide na živce, a svodi se na neprofesionalizam… odnosno nepoznavanje nekih osnovnih načina komunikacije. A da ne bih dužio sa teoretisanjem, evo jednog simpatičnog primera. Imena sam obrisao jer ovo ipak treba da bude primer, a ne prozivka…

Možemo slobodno zanemariti što su u poruci prosleđenoj verovatno svim medijskim kontaktima citirane prethodne poruke, mada to jeste deo nepoznavanja posla. Mnogo veći problem ovog maila je sadržaj. Bez obzira šta mislili o video snimku sa linka ili bilo kakvoj političkoj situaciji, ovo sa poslom te FIRME nema nikakve veze.

Mailove neobavezne sadržine očekujem da primim isključivo od prijatelja i rodbine. Od firme sa kojom želim normalnu saradnju nikako, te je ovo najobičniji spem.

(Ako vas interesuje šta je FIRMA poslala kao “medijsko saopštenje” pogledajte link.)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *