Baš su tehno ovi eksperti

Volim povremeno da proverim i neke od svojih starijih e-mail adresa. Uglavnom su pune đubreta, ali se povremeno nađe i ponešto korisno. U poslednjoj turi sam na jednoj od njih naleteo na mail od izvesnog Jovana B sa subjectom Savet. Iza ova dva podatka sakrio se (ne)vešto upakovan spem vezan za sajt TehnoExpert.

Ono što je vešto u ovom spemu je sama forma teksta. Prijateljski orijentisan savet o “dobroj fori” koju je “provalio”. Nevešto je slanje sa joe1bobic@gmail.com adrese sakrivenoj listi “prijatelja” nečega što, samim tim što Jovana B ne znam, spada u kategoriju spema. Pri tom je tekst sročen tako da je jasno da ga je neki iskusni PR specijalista pisao. Njihov cilj – da navataju gomilu neiskusnih korisnika koji će plaćati 50 din + PDV za minut savetovanja.

Verovatno će ovakav potez kod svih iole iskusnijih primalaca proizvesti isključivo odbojnost i revolt. Mnogo bolji način bi bio otvoreno slanje PR obaveštenja, sa izvinjenjem zbog korišćenja privatnih e-mail adresa primalaca i informacijom o odjavi primanja budućih obaveštenja. Tako tog revolta ne bi bilo u istoj meri, a oni primaoci kojima se to učini interesantno će u svakom slučaju pozvati navedeni 0900 broj.

Edit: Tek sad sam primetio da je na dnu maila potpisan Vlada. Zaista eksperti 😉

UPDATE: Backup, export, import… pa neke stvari fali.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *