Jutro će promeniti sve

Prekjuče je u prodaju puštena kompilacija nove domaće muzike “Jutro će promeniti sve”. Kako je najavljeno, samo 23. je prodavana za 300 dinara u PGP-ovoj prodavnici… Nisam slepo otrčao da je kupim, najpre sam posetio sajt koji je Popboks, kao jedan od priređivača, pripremio za kompilaciju. Tu sam pročitao dodatne informacije o ideji iza ovog izdanja, a potom čitao pojedinačno kratke kritike svake od pesama iz pera poznatih umetnika, a odslušao sam i delove svake od 17 pesama koje čine kompilacija. Priznajem, već sama ideja da se na jednom mestu okupe nove domaće pesme me delimično “kupila”, ali su prvi taktovi pesme koja otvara album (Comin’ Out Of Jail grupe Mint) posao zapečatili.

Ukratko, izdanje je prilično dobro. Teško je reći odlično zbog neujednačenog kvaliteta snimaka i samih dela. Najbolje su mi legle numere koje se mogu svrstati u elektronsku muziku, kao i stvari tzv. ženskih bendova, odnosno onih koji imaju ženski vokal. Ostatak nije loš, ali mislim da bi mi mnogo bolje legao uz kvalitetniju produkciju. U svakom slučaju, pregled nove domaće scene je dobar i daje tračak nade da će kvalitetna muzika ipak pobediti ono što Pink i MTV združeno guraju… Naravno, jedini način da se to desi je da bendovi koji su na Jutru okupljeni izdaju i samostalne albume i da dobiju određenu medijsku podršku…

U međuvremenu, ako vas zanima više o malo poznatim domaćim bendovima, posetite rubriku Scena na Popboksu. A pripremite se i za Scenu uživo!

You may also like...

No Responses

 1. Mile Tomić says:

  Poštovani Marko,
  Kada sam pre pola godine ‘otkrio’ blog, nekako sam ‘otvorio’ i vaš blog i kako mi se dopao, stavio sam ga na Favorites. Nakon toga sam vam poslao e-mail sa mojim telefonom i vi ste mi se javili vezano za knjigu Veličković-monografija.
  Sada vidim da ste vaš blog redizajnirali i činimi se da lepše i organizovanije izgleda.
  Obzirom da sam ja malo stariji (55 godina) nisam neki ekspert za PC i IT tehnologije, a to su teme koje vas najviše zaokupljaju, ali vidim da ste vaše postove grupisali prema različitim temama, a to mi se jako dopada.
  Ovaj mail vam šaljem samo da vam kažem da vam je blog fantastičan.
  Pozdrav,
  Mile Tomić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *