Pogledajte film “Neko drugo vreme”

AAC kulturanova organizuje projekciju filma Ane Lagator “Neko drugo vreme” sutra (petak 2. mart) u 19h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37, Novi Sad). Projekcija filma je deo stalne inicijative za dobijanje prostora za omladinski kulturni centar u Novom Sadu.

Kulturanova je savez za alternativno stvaralaštvo koji radi na popularizaciji i afirmaciji duha umetnosti i kulture, a radi od 2001. godine kao organizacija koja okuplja neformalne umetničke grupe i pojedince, mlade umetnike iz Novog Sada. Fokus rada kulturanove je razvoj urbane kulture mladih i podizanje svesti o relevantnim pitanjima u društvu, a jedna od ključnih vizija je upravo izgradnja kreativnog prostora za omladinu Novog Sada i regije.

Film “Neko drugo vreme” kao deo cele inicijative govori o devastiranju prostora za kreativno angažovanje mladih. U njemu su prikazana mesta u Novom Sadu, od perioda Tribine mladih do Žute kuće, u kojima su mladi mogli da se angažuju u kreiranju različitih sadržaja. Kao deo istog cilja, urađen je i projekat Urban art spaces – potraga za nekonvencionalnim prostorima za umetničko delovanje, a finalni događaj projekta je održan u Turskom kupatilu u Novom Sadu.

Ja bih voleo da odem sutra do NS-a da vidim film, ali obaveze me sprečavaju pa bi možda bilo lepo da organizatori naprave i bar jednu projekciju u Beogradu. Ako je već bila… može opet! 🙂

You may also like...

No Responses

 1. pitchweis says:

  Gledao sam film, sjajan je, ako se pojavi na netu, neka ga neko linkuje 🙂

 2. Milan says:

  cao svima
  Slucajno sam dosao na ovaj sajt i jako se lepo bogami iznenadio na svim ovim lepim komentarima za nas film. Hvala ljudi, podrska stvarno znaci 🙂
  Nama bi bilo jako drago da film uvek prikazemo bilo na privatnim zurkama ili organizovano za sire “narodne mase” :)… i u Beogradu bismo ga prikazali al nas niko nije zvao tamo… tako da stojimo na raspolaganju. nas sajt znate http://www.kulturanova.org.yu pa se cujemo..
  svako dobro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *