Umesto dobrog naslova: loš naslov

U poslednje vreme stižem vrlo malo da pišem ovde, a počinju da se redovno pojavljuju postovi sa više tema. Ne verujem da ću baš poći Borjinim stopama pa skoro svaki put davati više raznovrsnih informacija, ali ponekad jednostavno moram. Previše posl(ov)a i premalo vremena samo gomilaju informacije 🙂

Priprema prvog regionalnog blog festivala se zahuktava. U subotu sam išao da skautujem potencijalno mesto održavanja (nadao sam se i odmah odabrano), a ovih dana ću obići još nekoliko. O tome ćete više čitati na BlogOpenu u narednim danima.

Danas sam otišao i na prva predavanja na festivalu B-link. U skladu sa očekivanjima, krenulo je zanimljivo – najpre o portalu eUprava (neću ga komentrarisati) i Registru nacionalnog internet domena Srbije i tome kako će se .RS registrovati & kada. Kako je Sloba najavio, trebalo bi da do kraja godine sve formalnosti budu okončane i domen konačno otvoren za sve zainteresovane. Kasnije danas ću opet malo posetiti B-link, a u sredu (18.04.) vas očekujem u ogromnom broju! Naime, Ivan Jelić iz FSN-a će održati dva predavanja u terminu od 15 do 17 časova.

Još sinoć sam saznao da je Coca Cola Community počeo sa radom (učestvovao sam u beta testiranju) ali meni nešto neće da se otvori… još uvek. (EDIT: Par sati kasnije, sajt mi se pojavljuje u browseru, ali na svaki link mi otvara poruku o grešci… Uz to, flash logotip u uglu se na Swiftfoxu na Ubuntuu prikazuje loše…) Paralelno sa online zajednicom pokrenut je i loyalty program Moje nagrade koji u kombinaciji sa kodovima sa proizvoda ove kompanije treba da omogući brdo zabave i dobijanje prigodnih poklona. Kako najavljuje Marko, od 01.05. do 30.06. svaki sat vremena će biti poklanjan po jedan mobilni telefon! Inače, društvene mreže nešto posebno ne volim osim kada su specijalizovane kao što su last.fm ili Linkedin.

Danas je objavljen novi broj magazina GNUzilla koji možete preuzeti na adresi gnuzilla.fsnserbia.org. Puno zanimljivih tema treba da vas ponuka da odmah odjurite i preuzmete GNUzillu 28. Istovremeno, treba istaći pojavljivanje prvog PDF izdanja posvećenog operativnom sistemu Ubuntu. Magazin Full Circle #0 se “na kioscima” pojavio danas i na svojih 17 strana između ostalog donosi prikaz novih mogućnost koje će posedovati Ubuntu 7.04 (codename Feisty Fawn).

Juče nisam stigao da odem do Petog parkića, ali sam danas pre odlaska na B-link učestovao u zaustavljanju saobraćaja u znak podrške novinaru Dejanu Anastasijeviću kojeg su pokušali ubiti u noći petak na subotu. Više o tome i par slika ovde… a svoje fotke ću postaviti kada nađem vremena za igranje…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *