Vreme je za odmor

Prethodnih dana sam osetio nekoliko posledica neprestanog rada – groznica, temperatura, stomačne tegobe i na kraju žestoka glavobolja (još me malo drži, hvala na pitanju)… Danas odmor mnogo više traže moji zglobovi, oni na nogama, tako da se gledanje u monitor i kuckanje polako vraćaju u normalu…

Ja znam gde ću provesti par nedelja odmora. Ako vi to još niste odlučili, na domaćem webu se pojavio interesantan blog koji vam može pomoći u tome. Gdestinacija.com je projekat pokrenut sa ciljem promovisanja putovanja, te rezmene saznanja o različitim destinacijama i kulturama. Svaki posetilac se može registrovati i napisati nešto o mestima na kojima je bio, te to potkrepiti dokazima (fotografijama, video klipovima…). Ovaj community pristup je proširen mogućnošću direktne međusobne komunikacije članova dok svi posetioci mogu “samo” komentarisati i ocenjivati putopise.

Po mom saznanju, Gdestinacija.com je prvi specijalizovani community blog kod nas, koji uz to dopušta svakome da napiše svoje putničko iskustvo. Za oko 2 nedelje, koliko sajt radi, napisano je 38 putopisa a nalog na sajtu je otvorilo 150 ljudi. Ja još uvek nisam među njima, ali čim se vratim sa letovanja uslediće i moj post o lepotama Jadrana.

Autori Gdestinacije su rešili i da nagrađuju najbolje putopisce, a u toku je akcija koja će najboljeg poslati na Drinsku regatu.

You may also like...

No Responses

  1. Užas. Ovo je već četvrti put u poslednjih 6 meseci da mi se ista stvar dešava. Imam ideju, krenem u razradu, kupim domen i saznam da je neko započeo skoro identičan servis.

    Znam da će većina ljudi reći – pa šta? Neka ima konkurencija, ali meni tu najveći problem predstavlja koga i kako da ubedim da nisam “mazn’o ideju” od tih koji su lansirali pre mene.

    Ne znam više šta da radim 🙂 Verovatno ću morati brže da realizujem ideje, ovo već postaje ozbiljan problem.

  2. Mare says:

    Ne znam kako bi ih ubedio, ali mislim da bi mogao neki drugi tematski blog da uradis i time obogatis ponudu na Netu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *