Slobodan softver i slobodna kultura

U subotu 15. decembra ljubitelji slobodne kulture i slobodnog softvera (možda je slobodne kulture dovoljno, softver je valjda deo iste) moraće da naprave izbor gde će provesti rano veče.

U 17h u tribinskoj sali Doma omladine u Beogradu počinje obeležavanje 5. rođendana Creative Commons licenci i početka primene lokalizovane verzije, prilagođene pravosuđu Srbije. Tokom ovog događaja prisutnima će se, između ostalih, obratiti i Marcell Mars (Ivanov omiljeni lejmer), Slobodan Marković, Ivan Jelić, Vlidi…

Skoro istovremeno, u 18h u podrumu MKM-a (Magacin u Kraljevića Marka 4) održavaće se predstavljanje Ubuntu GNU/Linux operativnog sistema. Tu će članovi Ubuntu LoCo tima Srbije predstaviti najnoviju verziju 7.10 poznatu i pod imenom Gutsy Gibbon. Ja vas, kao jedan od organizatora, pozivam da dođete odmah u Magacin jer će se od 20h tu okupiti i CC ekipa.

Tu će se proslaviti 5. rođendan CC licenci, a moja ekipa će goste animirati demonstriranjem mogućnosti Ubuntua na par računara koje nam za tu priliku ustupa List Computers. Treba li naglasiti da će tokom zabave biti puštana isključivo slobodna muzika. Dok CC ekipa ne stigne, reprodukovaćemo muziku sa sajta jamendo.com a nakon toga stiže posebno pripremljen CC set DJ Edija (MistakeMistake)

Koga ne stigne umor do 22h, zezanje se nastavlja u klubu Andergraund gde će uživo nastupati MistakeMistake, Crobot, Wolfgang S, Ahilej i Electric Divine. Dobra zabava je uz slobodnu kulturu zagarantovana! 😀

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *