U redakciji je počeo avgust

Prošlog četvrtka u Klubu svetskih putnika održana je promocija novog kalendara Queeria centra. Nakon onog namenjenog 2007. godini nazvanog Prijatelji, kalendar za 2008. nosi ime Sloboda i poruku “Sloboda nije slobodu dati, sloboda je slobodu imati!”. Nema razloga da sada detaljno navodim ko je sve radio na kreiranju ovog kalendara (meni je posebno drago pojavljivanje Srđana Valjarevića), jer to možete pročitati na sajtu Queeria centra, ali mogu da kažem da sam očekivao manje-više uobičajen foto kalendar na tragu prošlogodišnjeg. U tom smislu, najpre me iznenadio drastično drugačiji pristup, a potom na drugu, treću i svaku sledeću loptu me dizajn kalendara oduševljava. Zanimljivi pop (t)art 😉 rad grupe Škart.

U redakciji u kojoj radim, kalendar krasi jedno malo parče zida koje svi posetioci moraju primetiti a koleginica pored čijeg stola je okačen je presudila da već ove nedelje kod nas počne avgust. Naime, za taj mesec “ilustracija” su fotografije mog brata a on je u kontekstu pojavljivanja na kalendaru pomenut i u izveštaju Gej strejt alijanse o stanju ljudskih prava LGBT osoba pošto je aktivista LDP-a. (U onom delu izveštaja koji se bavi podrškom političkih partija LGBT pravima.)

A o kalendaru, Queer fenomenu i Queeria centru možete čitati i u nedeljniku Evropa čiji sadržaj čine i “štampani blogovi” Brusa Sterlinga i Bojane Mijović. Povremeno se na njihovom sajtu pojavljuje link i ka eletronskoj verziji tih blogova ali trenutno ga nema… Nadam se da će tu elektronsku verziju srediti i voditi kao pravi blog (ono što sam video bilo je po svemu sudeći u ranoj test fazi).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *