Čas je počeo…

…zdravo! Narednih par dana, tačnije petak, subota i nedelja, biće puni zanimljivih dešavanja. Najpre će petak i subotu obeležiti koncerti povodom promocije muzičke kompilacije Zdravo, zdravo, zdravo. U pitanju je kolekcija 15 pesama 5 beogradskih bendova snimljenih pre oko godinu dana i objavljenih pre par nedelja. Konvert će se odvijati u beogradskom SKC-u u malom klubu. U petak nastupaju Repetitor, Nežni Dalibor i ŽeneKese (moji favoriti), a u subotu Tussilago i Petrol (koji ste imali prilike da čujete i u nedelju 20.04. na Supernatural festivalu). Svih pet bendova svira rok (kako god shvatili taj pojam danas) pa očekujem energičnu svirku. Ulinkovao sam Myspace stranice bendova da ih možete poslušati pre nego što odlučite da dođete na koncert(e), a o cenama karata i mogućnosti da nabavite i kompilaciju saznajte više na sajtu organizatora celog dešavanja.

(Edit: Koncert u subotu je otkazan. Bend Tussilago ima druge obaveze, tako da će četiri preostala benda nastupiti u DNK-u u petak. Sve do sada kupljene karte važe…)

A ako planirate da tokom vikenda budete u Novom Sadu… tamo će vas dočekati Intro fest koji se održava 26. i 27.4. u klubu Trema u Srpskom narodnom pozorištu. U pitanju je kombinacija tri segmenta: predstavljanja muzičkih festivala iz regiona, nastupa 7 bendova iz Vojvodine i regiona, te projekcija filmova i prezentacija knjiga o muzičkim scenama u Vojvodini od 70-ih godina do danas. Kompletan program možete pronaći na sajtu Balkan Rock Councila (suorganizatora Intro festa). Potražite link na saopštenje za medije i uživajte spremajući se za projekcije i koncerte. Ja nisam u stanju ništa da izdvojim – nisam slušao bendove koji nastupaju, niti gledao te filmove, niti čitao te knjige – ali sve mi zvuči vrlo interesantno.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *