Od fotkica do vlade

Leto je počelo. Nekako, moj organizam je navikao da se sada stvari završavaju. Da je ovo pravi kraj godine, a da prelazak u novu godinu traje sve do 01.09. Otprilike… Ipak, i leti se neke stvari dešavaju, naročito na našem webu. Tako me proteklih par sedmica Dragana zasula sa par poruka o novim projektima kojima se bavi.

Najpre je stigao specijalizovani sajt za pravljenje online foto albuma – Mojefotke.rs. Preglednog dizajna i logičnog načina funkcionisanja, omogući će vam da lako uploadujete fotki koliko želite (FAQ kaže da nema ograničenja), te da ih podelite sa prijateljima, komentarišete tuđe galerije itd. Poseduje i soc.net element – možete druge korisnike dodavati među frendove. Dok sam se malo igrao, upload je funkcionisao kako treba (za mini galeriju kliknite ovde), ali se pojavila neka greška tokom uploadovanja mog avatara. To je ujedno bio i najveći problem tokom upotrebe ovog online servisa. U nešto manji propust se može ubrojiti nedovršen “prevod” na srpski jezik… ali svaki dobronamerni građanin Srbije neće imati problem da razume šta je napisano. 🙂 Ono što nisam uspeo da nađem, a svakako bi trebalo da postoji, je neki način da se galerije sa sajta Mojefotke.rs integrišu u neki drugi sajt (blog).

Druga simpatična online stvar vezana je za sajt Igre-igrice.rs – kolekciju velikog broja flash zanimacija. Uz saradnju sa pretraživačem Pogodak.rs, ovaj mini-gejming sajt obogaćen je flash igricom vezanom za sastavljanje nove republičke vlade. Jednostavan interfejs omogućava vam da prebacujete lidere stranaka/poslaničkih grupa u fotelje i da vidite ko koliko traži da sa nekim uđe u vladu. Cilj – sastaviti parlamentarnu većinu za što manje para. Na žalost, autori nisu predvideli rang listu najboljih rezultata pa je nemoguće uporediti sopstveni rezultat sa drugima… Ja sam uspeo da sastavim vladu koja “košta” samo 40.000 evra… Daje li neko manje?

You may also like...

No Responses

  1. RainDog says:

    Ih, pa svi smo bre sastavli tu vladu od 40000. Osim Tadića, naravno. Koliko je trebalo njemu teško da ćemo ikad saznati. 🙂

  2. Hvala Marko na ovakvom pregledu. 🙂

    Mojefotke.rs su jos uvek u beta fazi i bitno je da sve ide na bolje.

    A igrica “Sastavi svoju vladu” je nesto najlepse sto se dogodilo meni, Pogotku i Istoku Pavlovicu koji je autor igrice. Uskoro cemo imati i jedan case study na temu ove igrice, mislim da ce svi onda biti uvereni u potencijal naseg interneta.

    ps Ocekujem jos tvojih fotki… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *