Kupite mi OLPC :)

Verovatno ste vec culi za projekat pravljenja jeftinog racunara za decu u zemljama u razvoju, treci svet… kako god to zvali. U sledecem broju PC Pressa citacete detaljan prikaz ovog malenog cuda… a ja ovaj post takodje kucam na njemu. Zato nema nasih slova, verovatno se provukla i poneka greska, alinema veze… hocu (makar) jedan!

EDIT (3 meseca kasnije) – evo linka na tekst o OLPC kompiću…

You may also like...

No Responses

 1. Sta ti se toliko svidja kod njega? Daj neku naznaku 😉

 2. zsteva says:

  Uh… I meni se ideja svidja, ali nisam baš oduševljen onim što sam video po netu. Iskreno moji konkurenti u slicnoj disciplini: Asus EEE (onaj stari ili ovaj novi), MSI Wind i HP 2133. Asusu fali harddisk, HP ima perfektan ekran neverovatno izgleda i odličnu tastaturu ali je VIA c3 baziran, a MSI mu dodje zlatna sredina izmedju ova dva :)))

 3. Marko says:

  @Tihomir: Mene u stvari najviše privlači ideja i koncept… Realizacija je više geekovska nego primenljiva među postojećim korisnicima računara, ali po onome što sam video u tih 30ak minuta i što mi je rekao tip koji je pisao tekst za PC Press (sačekaćemo septembar da ga čitamo) – neko je temeljno razmišljao kako da napravi sistem koji će novajlijama u svetu računara omogućiti vrlo brzo navikavanje i rad…

  @zsteva: Mislim da je ključna razlika u tome što su sva ova druga tri usmerena na komercijalno tržište i teško poredivi sa OLPCom… Od onoga što sam do sada video, MSI Wind bih od ta tri najradije posedovao 🙂 a OLPC bi mi krasio neki kutak čisto da se zna da sam geek ;))))

 4. Shin-en says:

  А јел старно има курблу са стране? 🙂

 5. pa Tihomire, ima svasta…ima ih roze, plavih, zelenih…sta ces vise 🙂

  PS. a jel se vama ucinilo nesto sumnjivo s tim da Srbija nije ni konkurisala za OLPC mada su provereno imali informaciju jos odmah posle Davosa??

 6. Punky says:

  Punky bi voleo da imamo mogućnosti da ne sklapamo za decu računare koji su jeftini već da imamo mogućnosti da im kupimo bolje! 😉

 7. Punky says:

  Pozdrav Marko! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *