Uzmite stvari u svoje ruke

Kad nadležni ništa ne rade, urbani osvetnik radi. Za njega sam saznao na blogu Nebojše Spaića i nemam pojma je li to prošlo kroz neke mejnstrim medije i da li je samo njegova lepa želja ili zaista postoji… u svakom slučaju lepo zvuči. Pretpostavljam da svi koji voze redovno Bulevarom znaju koliki problem predstavljaju kola parikarana u desnoj traci. Urbani osvetnik ih kažnjava!

(Btw. ako je informacija tačna, nije li zanimljivo da panelista prošlogodišnjeg BlogOpena svoj blog koristi u novinarske svrhe iako blog ne može da poveže s novinarstvom ;))

– * – * –

Istovremeno je građane iz okoline Petog parkića obradovala informacija da se od gradnje na toj zelenoj površini odustaje i da će uskoro tu ponovo biti izgrađen pravi park! Mislim da je investitor propustio priliku da ranije bez inicijative gradske vlasti odustane od izgradnje, napravi parkić i dobije lep PR. Ovako ga je dobio Đilas. Ipak, najbolji PR dobila je snaga građanskog otpora. Nakon tri godine odbijanja da pristanu na uništavanje jedine malo veće zelene površine u svom naselju, podrške javnih ličnosti i obećanja tadašnjih kandidata za funkciju prvog čoveka grada, “oslobađanje” Petog parkića je proslavljeno vatrometom.

– * – * –

A u subotu takođe moramo uzeti stvari u svoje ruke. Antifašističko okupljanje u Beogradu počinje u 16h na platou ispred Filozofskog fakulteta. Više informacija na Facebooku.

You may also like...

1 Response

  1. Kulić says:

    Pozdrav gos-n Englez. Vidim urbano ovde kod tebe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *