Čekajući HBO

Ovaj post baš i nema neke posebne veze sa HBO kanalima. Više je o Novoj godini i tome zašto je nismo dočekivali. A tu je da zameni patetični pokušaj objašnjavanja kako sam od “nestanka” prethodnog bloga došao do novog…

Novogodišnji vatromet u Pragu (foto: {a href="http://www.flickr.com/photos/nordix/4234955666/sizes/l/in/set-72157622990417745/" target="_blank}CeBepuH{/a})

Hteo sam da pišem o reinblogaciji (reinkarnacija blogovanja), ali šta bih u takvom tekstu uopšte mogao reći?! Ko je pratio Samo malo video je da je najpre količina novih sadržaja drastično opala, a onda i da negde od leta 2009. domen ne radi… Ostalima i onako verovatno ništa ne bi značilo moje melodramsko nadmudrivanje sa samim sobom. Bloga nema, ali ipak ima. Tu ste. Drugačuje se zove, ali kakve sad to veze ima…

Nego, HBO imamo/gledamo od kraja jula prošle godine, kada smo uveli D3 kod SBB-a. (Sa SBB-om nemamo nikakav problem, televizija stiže, kol centar radi kada nam treba, a još nismo probali njihov internet.) Prvi mesec kompletna D3 ponuda bila je besplatna radi isprobavanja, a potom smo koristili 3 meseca HBO+Cinemax promotivnog perioda… i krajem novembra zaboravismo da im javimo da nastavljamo sa HBO paketom. (Naime, potrebno je pre 25. javiti koje pakete želite imati u D3 ponudi od narednog meseca.)

Nije da smo nešto posebno patili tokom decembra bez HBO i HBO Comedy ponude, ali njihov sadržaj je zgodan kao background noise tokom svakodnevnih poslova a povremeno naleti i neki od filmova koje smo želeli da vidimo ali nismo uspeli u nekom drugom aranžmanu. Ipak, krajem decembra smo nazvali kol centar definisali da od narednog meseca želimo opet HBO i odmah se zagrejali da u novogodišnjoj noći čekamo da nam ga uključe.

Trebalo je da to bude zgodan twist dočeka nove godine. Umesto da dočekujemo ponoć bili smo spremni da čekamo još par sati duže i vidimo koliko je SBB ažuran kada treba da početkom meseca aktivira neki paket. Da li će to biti npr. oko 3 ujutro kada se obično časovnik pomera sat vremena unapred/unazad, ili ipak vrlo brzo posle ponoći… ili ćemo se probuditi ujutro (između 7 i 9 u zavisnosti od bebećeg vikanja) i shvatiti da je HBO stigao… Nije neka neizvesnost za holivudski triler, ali sasvim dovoljno da budemo nešto duže budni u novogodišnjoj noći a da ne dočekujemo novu godinu.

I onda razočarenje. 31. decembra oko 17h, nakon predprazničnog šopinga (Dukat jogurt, Bello mleko, Vitalia sojino mleko, bebeće Nestle mleko, HIPP kašice, hleb i još ponešto), HBO je bio tu. “Zločesti” SBB nam je uskratio isplanirano praznično veče. Ali ipak nam nije nedostajalo uzbuđenja. Petarde i vatromet bili su dovoljno glasni da se Jakov probudi više puta tokom večeri, te da me potera u krevet malo posle ponoći. (Bolje da budem blizu njega, nego da svakih par minuta trčim do spavaće sobe.) A onda nas je “ludo” zabavljala narodnjačka žurka u stanu iznad; sve te cece, karleuše, joksimovići zvuče još gore ako se glasno puštaju na zvučnicima koji su odavno produvali – ni noise roku takva distorzija ne bi prijala.

Svi oni elementi koji me podsećaju na to da novogodišnja noć i nije najprijatnije vreme u godini. Loš televizijski program, uglavnom loš zabavni program na trgovima (plaćen našim parama koje su mogle i negde drugde da odu), gomila preskupih dočeka po ugostiteljskim objektima, te očekivanje da će sve biti drugačije samo zato što se naredni datum piše s drugim brojem godine. Ako želite da se zabavljate s prijateljima – to možete bilo kog dana/vikenda; ako vam treba par dana odmora – uzmite ga onda kada će vam najviše prijati; ako želite da uživate u treš televizijskom sadržaju – eto Žikine šarenice… A novogodišnje odluke zaboravite: ako nešto želite da uradite – krenite čim možete (odmah!). Novi režim ishrane sam primenio već prošle nedelje (treba skinuti ovih 118+ kila), ali to je već neka druga priča…

You may also like...

1 Response

  1. 05.02.2010.

    […] tekst : Čekajući HBO Podeli sa prijateljima […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *