Reklame na Facebooku

You may also like...

5 Responses

 1. Zbog novog medija oglašavanje nije tako jednostavno. Sa svakim novim klijentom koji želi ovakvo oglašavanje započnemo dijalog sa malo dužom listom pitanja. Neki se uplaše ali na kraju kada se izvrši analiza svi odu zadovoljni. Mada Facebook ima svoju svrhu u nekim slučajevima ali ne u svim. Dobro zapažanje u svakom slučaju.

 2. Ivan Cosic says:

  Facebook je fantastična platforma iz preko nekoliko razloga od kojih su svakako najbitnije precizno targetiranje i činjenica da ga gotovo svako koristi.

  Problem je mnogo dublji, i nije samo problem reklamiranja na Facebook-u, već je opšteprisutan kako u web novinarstvu tako i u online reklamiranju. Problem je da se kada se odluči da se deo novca iz kampanje odvoji za ovaj vid reklamiranja, samo reklamiranje se “odradi”. U tome je problem.

  Loši primeri:

  Kecman ne putuje u Barselonu
  Pročitajte više i još mnogo sportskih vesti! Ovde.
  * Link vodi na news sajt, ali na sekciju sa vicevima, sa nastavkom “Pucaće iz Beograda” Po meni je ovo dobar fazon, ali sam jako brzo ugasio stranicu, mnogo brže nego što sam na nju i došao.

  Ubijen prilikom pljačke banke, povređena dva prolaznika
  Ovakvi naslovi su česti na twitteru ako pratite B92, ne znam da li sam licemer, ali realno jako je velika razlika da li je Banka opljačkana na Times Square-u ili Holivud Blv. ili na primer na sred Terazija. Na sred Terazija može da se desi da prolazi neko nama drag. Ok verovatno može i negde drugde, ali je meni lokacijska odrednica ovde bitna, ali ne postoji iz potrebe RT-a.

  Glavni problem je, svakako, što nisu očigledni načini kako ovo može da se unapredi. Jedino ličnom inicijativom i boljim primerom. Pa će onda, vremenom, i ostali morati da se prilagode

 3. Ivan says:

  Evo jos jedna za kolekciju…
  http://twitpic.com/1mvhwu

 4. Ivan says:

  Sto vise reklama to vise #fail
  Jelen typo
  http://twitpic.com/1n54kn

 1. 10.05.2010.

  […] This post was mentioned on Twitter by Adresar Blogova. Adresar Blogova said: http://www.trinaest.cc: Reklame na Facebooku http://bit.ly/9U6VJN by blogovnik […]

Imaš komentar?