Dinar po dinar

You may also like...

5 Responses

 1. Odlican tekst, sumira u par kratkih crta sta se zapravo desava u celoj kradji vezanoj za muzicki dinar. Da li je uopste taj zakon prosao?

  I oni ostali muzicki dinari treba da se spomenu, sto terete vlasnike kafica koji pustaju muziku sa radija da placaju ponovo, ono sto su vec radio stanice platile.

  Copyright lobi je teska prevara i mi mladi cemo tim glupostima stati na put.

 2. Dusan Katilovic says:

  Pa stvar je jednostavna, “parada ponosa” je vrednosno neutralna jer niti generiše novac, niti unapređuje ljudska prava, a “muzički dinar” generiše sredstva, a isto ne unapređuje ljudska prava. U prvom slučaju imamo vrednost 0-0, a u potonjem 0-1. I u tom smislu parada nikom nije u interesu, a muzički dinar jeste bar u nečijem… To što se tiče mešanja baba i žaba, parade i nameta na vilajet. Što se samog nameta tiče, on je mnogo loš. Što se vere u zlatnu mladost i bolju budućnost tiče, ona nam je nikad jača (http://www.vesti.rs/Republika-Srpska/100-000-mladih-pobeglo-a-jos-toliko-se-drogira.html). Vest jeste iz Srpske, ali mislim da je zlatna mladež i preko puta Drine slična…

  • Marko says:

   Verovatno se nećemo složiti oko toga da li parada unapređuje ljudska prava, ali o tome možemo i drugom prilikom (ako budem pisao o samoj paradi neki put)…

   Moja poenta, koja možda nije dovoljno precizno izražena, jeste u tome da se oko parade diže ogromna buka, otkazuje, napada… i jednostavno troši puno vremena na nešto što na život prosečnog građanina nema poseban uticaj. Između ostalog i pod izgovorom da “imamo pametnija posla”.

   A s druge strane se u vezi mere koja će uticati na građane, odnosno njihov standard, vlast praktično ne oglašava. I tu si u pravu, namet je mnogo loš, bolja budućnost će se desiti onima koji se sami budu izborili za nju (i pritom ne mislim na to da će je kreirati za sve, već samo za sebe), a čekati da država tu nešto pomogne je zaludni posao.

   • Dusan Katilovic says:

    Neke stvari moraju da sazreju, što bi nekadašnje komunjare rekle – “iz baze”. Moj stric, rođen je 1941.i u školi je dobijao batine jer je pisao levom rukom, što se smatralo nenormalnim. I danas piše desnom, iako se za sve ostalo služi više levom rukom. Danas su levoruki ljudi prihvaćeni kao benigna manjina koja ni po čemu ne zaslužuje gori tretman od desnorukih, ali po prirodi stvari mnogi predmeti od svakodnevnog značaja im nisu prilagođeni niti će ikada biti. A do evolucije svesti došlo je u nekih 50 godina, bez ijedne parade. Isto mora da se desi sa LBGT populacijom – da se shvati da su manjina, benigna, da su ravnopravni, ali im po prirodi stvari opet neke stvari neće biti dostupne. I za to je potrebno vreme i evolucija u ljudskim mislima, a parada je samo kolektivizacija gej populacije i njihovo nasilno antagonizovanje strejt većini, što u krajnjoj liniji samo pogoršava situaciju upravo gej osoba. Što se tiče muzičkog dinara, tu bismo takođe mogli da govorimo o evoluciji, ali ovog puta evoluciji građanske samosvesti – apstraktne imenice u Srbiji, zemlji u kojoj građani beslovesno pljuju po BusPlusu, a kao stoka stoje u redu za dobijanje kartice, zemlji u kojoj se vlast kritikuje za korupciju, a “stvar završava” sa novčanicom u džepu policajca ili lekara, zemlji u kojoj se kuka kako vlast krade, a sanja da se ta ista država potkrade gde god se može. Upravo zbog takvog profila srbijanskog “građanstva”, narod se siluje po volji. Zasluženo, rekao bih. Samosvesni su tu samo koletaralna šteta.

 3. Jelena says:

  A gde su moja prava što me maltretiraju šundom? Hoću odštetu! Svi građani .rs treba da dobiju dividendu od Sokoja za prethodne 2 decenije užasa u muzici. Svi!

Imaš komentar?