Preuzimanje sadržaja

Svi originalni sadržaji na ovom blogu objavljeni su pod Creative Commons 3.0 licencom “Autorstvo-Nekomercijalno-Deliti pod istim uslovima”. Opis licence možete videti ovde, a kompletan tekst ugovora ovde.

Preuzete sadržaje koristim pod uslovima koji su odredili njihovi autori, uz navođenje imena i linka ka originalnom delu.

Ovo znači da originalne sadržaje možete slobodno preuzimati uz nekoliko pravila!

  1. Ako vaš medij (elektronski, štampani, internet…) ostvaruje zaradu (ili pokušava da to učini) na osnovu sadržaja koji objavljujete, morate tražiti dozvolu za preuzimanje tekstova. Da se uklapate u ovu kategoriju znaćete ako u vašem mediju imate plaćene oglase (pa makar to bio Google AdSense sa par dolara mesečno). Izuzetak od ovog pravila odnosi se na medije koji sve svoje sadržaje objavljuju pod sličnom Creative Commons licencom.
  2. Ukoliko nemate oglase, ali zadržavate sva prava na sadržaje objavljene u svom mediju, za sadržaje preuzete s ovog bloga morate jasno navesti da su objavljeni pod Creative Commons licencom. Odstupanje od ovog pravila je moguće, ali morate tražiti dozvolu za to.
  3. U svim slučajevima, uz preuzete originalne sadržaje sa ovog bloga mora biti jasno istaknuto da je autor Marko Herman. Internet mediji uz ime autora moraju dodati i link ka blogu ili sadržaju koji preuzimaju. Štampani i elektronski mediji moraju navesti adresu “blog.markoherman.info” uz ime autora.

Odricanje od prava

Ako samoinicijativno svoje sadržaje ponudim (putem e-maila, odgovarajućeg formulara i sl.) mediju koji koristi drugu licencu i/ili (želi da) ostvaruje zaradu na osnovu sadržaja (kao što su blog agregatori), podrazumeva se da sam tom mediju dao eksplicitnu dozvolu da moja dela koristi u skladu sa sopstvenim pravilima.